boka online

Om oss

Hos oss bor du med egen badstrand mitt i ett av UNESCOS världsarv: Södra Ölands odlingslandskap, och helt nära Stora Alvarets speciella flora och fauna. Sommaren 2010 öppnar vi restaurang, med klassiska svenska rätter och fullständiga rättigheter.

Redan andra året som vandrarhem fick Stora Frögården priset Årets Kudde 2004 och 2009 var vi nominerade igen. STF premierar de vandrarhem som varit mest uppskattade av våra gäster under året. Utmärkelsen har sex kategorier, varav Årets Kudde är den mest prestigefyllda.

En gång i tiden var byggnaden ett barnhem för ”friska barn från tuberkulösa hem”. Vandrarhemsköket är fortfarande inrymt i barnhemmets gamla kök, fast idag är det givetvis modernt utrustat. Alla rum har egen toalett och de flesta har egen dusch. Vi har rum med allt från en till sex bäddar. Våra fem- och sexbäddsrum har även eget pentry och sexbäddsrummen egen uteplats mot havet.

Är du intresserad av fågelliv har du nära till fågelskyddsområdet Beijershamn. Och du som vindsurfar kan vara säker på att få god vind. Kuststräckan är klassad som en av landets vindsäkraste platser. På Stora Frögården njuter du av en klarröd solnedgång över Kalmarsund, tar en kvällspromenad längs stranden eller kanske svalkar dig med ett kvällsdopp.

Våra incheckningstider är normalt klockan 17.00-19.00 och utcheckning klockan 10:00. Önskas annan tid så hör av er så försöker vi ordna det.

Välkommen att bo här hos oss på Stora Frögården, vi har öppet året runt. Varmt välkomna önskar Anders med personal